top of page

fueraabbott Group

Public·9 members

Devojka Sa Bisernom Mindjusom Pdf Free


Devojka sa bisernom minđušom - roman o slikaru Vermeru i njegovoj misterioznoj modeli
Devojka sa bisernom minđušom je bestseler roman američke spisateljice Trejsi Ševalije, objavljen 1999. godine. Roman je inspirisan istoimenom slikom holandskog majstora Johanesa Vermera, koja se nalazi u Mauritshuis muzeju u Hagu. Roman je doživeo veliki uspeh kod publike i kritike, a 2003. godine je i ekranizovan u filmu sa Skarlet Johanson i Kolinom Firtom u glavnim ulogama.


Radnja romana se odvija u Delftu, u 17. veku, tokom zlatnog doba holandske umetnosti i trgovine. Glavna junakinja je Grit, šesnaestogodišnja devojka koja mora da napusti školu i pronađe posao kao sluškinja u kući slikara Vermera, kako bi pomogla svojoj siromašnoj porodici. Grit je fascinirana Vermerovim slikama, koje odišu svetlošću, bojom i detaljima. Ona postaje njegova pomoćnica u ateljeu, gde mu priprema boje i čisti pribor. Vermer primećuje njen talenat i osećaj za umetnost, i postepeno joj otkriva tajne svog zanata. Između njih se razvija posebna veza, koja prerasta u platonsku ljubav. Vermer odlučuje da naslika Grit kao svoj model, bez znanja svoje ljubomorne žene i bogatog mecene. On joj poklanja bisernu minđušu, koja postaje ključni detalj na slici. Međutim, njihova tajna ne može ostati skrivena zauvek, i Grit će morati da se suoči sa posledicama svog izbora.


Download File: https://nomiatgu.blogspot.com/?download=2w31SA


Devojka sa bisernom minđušom je roman koji oživljava svet 17. veka, sa njegovim lepotama i surovostima, verom i predrasudama, ljubavlju i izdajom. Roman je takođe omaž Vermerovoj umetnosti, koja je ostavila neizbrisiv trag u istoriji slikarstva. Autorica je uspela da stvori uverljiv portret jedne mlade devojke, koja je postala inspiracija za jedno od najpoznatijih dela svetske kulture.


Ako želite da pročitate ovaj roman, možete ga pronaći u elektronskom formatu na sledećim linkovima:  • [DEVOJKA SA BISERNOM MINĐUŠOM - Delfi knjižare]  • [Trejsi Ševalije - Devojka Sa Bisernom Minđušom - Knjige Online]  • [Devojka sa bisernom minđušom - Trejsi Ševalije Laguna]


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page